ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΧΗΜΕΙΑΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ
Μπορείτε να βρείτε:

1) Ένα αρχείο με επιλεγμένες ασκήσεις Φυσικής κατεύθυνσης της Γ΄Τάξης.

2) Μια συλλογή από ασκήσεις ανά κεφάλαιο σε αρχεία pdf, τα οποία μπορείτε να ανοίξετε (και να κατεβάσετε).

Εδώ θα βρείτε ερωτήσεις –ασκήσεις που γράφονται (καθημερινά ή τέλος πάντων όταν δοθεί αφορμή και ανάλογα με την καθημερινή εκπαιδευτική πράξη…) σε Blog και στις οποίες υπάρχουν και απαντήσεις. Μπορείτε να γράψετε τα σχόλιά σας, αλλά και τις δικές σας προτάσεις (ναι, τις δικές σας Ασκήσεις). Επισκεφτείτε το.


Τest και διαγωνίσματα τα οποία δόθηκαν στους μαθητές, ανά κεφάλαιο σε Φυσική αλλά και σε Χημεία Β΄ και Γ΄ Θετικής κατεύθυνσης.

Τα θέματα που έχουν δοθεί στις Πανελλαδικές εξετάσεις για όσα χρόνια ισχύει το παρόν σύστημα, ταξινομημένα όχι κατά έτος και εξεταστική περίοδο, αλλά κατά κεφάλαιο.


Μια σειρά από αρχεία Interactive Physics τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πειράματα επίδειξης, αλλά και σαν εργαστηριακές ασκήσεις εφόσον συνοδεύονται από φύλλο εργασίας. Μερικά τέτοια φύλλα εργασίας θα βρείτε εδώ. Επίσης μια πρόταση για μελέτη της Αυτεπαγωγής με τη χρήση MultiLog.

Κάποια θέματα Φυσικής, που συνήθως παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυσκολία και που είτε αντιμετωπίζονται λαθεμένα είτε δεν αποσαφηνίζονται επαρκώς. Εδώ αναλύονται και με τη βοήθεια κατάλληλων παραδειγμάτων γίνεται μια προσπάθεια αποσαφήνισής τους.


Θέματα της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ), Ολυμπιάδων και του Διαγωνισμού Ξανθόπουλου.

Παρουσιάσεις σε PowerPoint διαφόρων μαθημάτων.Σχολείο και σχόλιο Υπάρχουν και σκέψεις, απόψεις, προβληματισμοί.....


Για επικοινωνία: dmargaris@sch.gr
.
.